T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GİRESUN / TİREBOLU - Tirebolu Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kök Değerler Eğitimi

KÖK DEĞERLER

Eğitimin bütüncül olarak ele alınması amacıyla hazırlanan ''Kök Değerler Projesi'' kazandırılması hedeflenen 'adalet, sabır, saygı sevgi, sorumluluk, dostluk, dürüstlük, öz denetim, yardımseverlik ve vatanseverlik' değerleri ile başlamış bulunmaktadır. Okulumuzda ŞUBAT ayı itibarıyla bakanlık çalışma planı çerçevesinde belirlenen değerler ay ay işlenecektir.   

Millî Eğitim Bakanlığınca bilime odaklı, kültürel değerlere duyarlı, evrensel ve millî manevi değerlere sahip bireylerin yetiştirilmesi amacıyla ilk defa öğretmenlere yönelik "Değerler Eğitimi Etkinlik Kitabı" hazırlanmıştır.

Kök değerler eğitim kitabımıza ulaşmak için TIKLAYINIZ.

AMAÇ:

Eğitim-Öğretimin sadece bilişsel-zihinsel öğrenmelerle sınırlı kalmayıp öğrencilerin duygu, tutum, değer, inanç gibi duygusal davranışlarının hepsinin geliştirilmesi ve

 

•  İl, ilçe ve okullarda Kök Değerler Yürütme Kurulları oluşturulacaktır. Oluşturulan kurullar sürece ilişkin yönetim, organizasyon ve takip görevini üstlenecektir.

•  "Değerler Eğitimi - Öğretim Programlarında Yer Alan Kök Değerler Temalı Etkinlik Kitabı"nın okullarda nasıl uygulanacağına kazanım, gösterge, kavramlar ve il çerçeve planı doğrultusunda, okul ve çevre şartları göz önünde bulundurularak Okul Yürütme Kurulu tarafından karar verilecektir.

•  "Değerler Eğitimi - Öğretim Programlarında Yer Alan Kök Değerler Temalı Etkinlik Kitabı/Kitapları"nda yer alan tüm kök değerler eğitim öğretim yılı içerisinde uygulama takviminde planlandığı şekilde işlenecek ve kitaptaki etkinlikler tamamlanacaktır.

•  Tüm öğretmenler, girmiş oldukları derslerde, işlemiş oldukları konular içerisinde kök değerleri vurgulama ve farkındalık oluşturma konusunda eşit derecede sorumluluk sahibi olacaktır.

 

03-03-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.03.2023 - Güncelleme: 03.03.2023 15:22 - Görüntülenme: 2529
  Beğen | 2  kişi beğendi