Okulumuzun Tarihsel Gelişimi

Okulumuz 2008-2009 Eğitim Öğretim yılında (15.08.2008 tarih ve 226/30805 sayılı M.E.B. oluru ile) Denizcilik Alanı (Gemi Yönetimi Dalı, Gemi Elektroniği ve Haberleşme Dalı ) ve Deniz Araçları Yapımı Alanında (Çelik Gemi Yapımı Dalı) Eğitim-Öğretim yapmak üzere Tirebolu Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi adı altında, Tirebolu Endüstri Meslek Lisesi binasında hizmete açıldı. 2010-2011 yılından itibaren Fatih Sultan Mehmet İ.Ö.O'nun eski binasında 8 derslikle Eğitim-Öğretim faaliyetini sürdürmüştür. 2013-2014 Eğitim -Öğretim yılının II. döneminden itibaren yeni yerleşkesine taşınmış ve halen bu yerleşkede faaliyetlerine devam etmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilgili yönetmeliği gereği okulumuz Tirebolu Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adını almıştır. 2013-2014 Eğitim-Öğretim  yılı itibarıyla Denizcilik Alanı ve Gemi Yapımı Alanı içerisinde yer alan Güverte İşletme Dalı ve Gemi İnşa Dalı olmak üzere iki dal ile Eğitim-Öğretim faaliyeti sürdüren okulumuzda  2021 Aralık ayında Mesleki Eğitim Merkezi Programı açılmıştır. 2021 Nisan ayında Proje Okulu başvurumuz onaylanmıştır ve 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında proje sınıflarımıza sınav puanı ile öğrenci alınacaktır. Anadolu Meslek Programı Kapsamındaki Gemi Yönetimi ve Gemi Yapımı Sınıflarına öğrencilerimiz sınavsız kayıt olmaya devam edecektir.

Tirebolu ilçesi Demircili Mahallesi Akmaz mevkiinde bulunan yerleşkesinde Kapalı Spor Salonu, 120 öğrencilik Pansiyonu, Atölye-Laboratuvarları, 16 sınıfı olan ana binası bulunmaktadır. Okulumuz ana binasında tam donanımlı bir konferans salonumuz, yabancı dil sınıfı, zeka oyunları sınıfımız, Z kütüphanemiz, fizik laboratuvarımız ve denizcilik alanı atölyeleri öğrencilerimize hizmet vermektedir. Sınıflarımızda akıllı tahtalarımız mevcuttur. Okul kantinimiz, tuvaletlerimiz, oyun alanlarımız ve koridorlarımız öğrenci ihtiyaçlarını karşılayacak düzeydedir. Bahçemiz; öğrencilerimizin teneffüslerini, beden eğitimi derslerini verimli ve keyifli geçirebilecekleri şekilde düzenlenmiştir. Bahçemizde voleybol-basketbol sahamız bulunmaktadır.

Çeşitli yarışmalarda dereceler yapmış olan okulumuzda; çeşitli kurumlardan geniş bir yelpazede bilgilendirme seminerleri, son sınıf öğrencilerine yönelik sınav eğitimleri ve her sınıf seviyesinde yüksek katılımlı Destekleme ve Yetiştirme Kursları düzenlenmektedir. Özellikle bahar ayları ile birlikte okul içi bilgi yarışmaları, münazara yarışmaları, satranç turnuvaları, sportif turnuvalar ve bahar şenliği etkinlikleri yapılmaktadır. Okulumuz 2018 yılından itibaren OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği sertifikasına sahiptir.

Etkileşim içinde bulunduğumuz taraflar, 04544292767 numaralı telefondan ya da https://tirebolupirireismtal.meb.k12.tr/web sitemizdeki e-posta adresimizden bize ulaşabilmektedirler. Okulumuz İlçe Merkezine 3 Km uzaklıkta olup, İl Merkezine 48 Km uzaklıktadır. Okulumuza şehir içi dolmuşlarla her dakika ulaşım mümkündür.

Eğitim-öğretimi tam gün şeklinde gerçekleştirdiğimiz eğitim öğretim faaliyetlerimize, öğrencilerimizle birlikte sabah saat 08.15'de başlar ve 16.55'de sona erdiririz. 2021-2022 eğitim öğretim yılında 2 adet 9. Sınıf, 2 adet 10. Sınıf, 2 adet 11. Sınıf ve 2 adet 12. Sınıf olmak üzere toplam 8 şubemiz bulunmaktadır.

Yayın: 27.04.2022 - Güncelleme: 27.04.2022 10:48 - Görüntülenme: 336